Binnenkort

IVC houdt Voorronden in ‘s-Hertogenbosch

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) organiseert op 25 en 26 mei Voorronden in het Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens de voorselectie kunnen zangers zich kwalificeren voor de 52ste editie van de Nederlandse zangcompetitie, die van 7 tot en met 15 september plaatsvindt.

Mezzosopraan Yajie Zhang in voorbereiding op haar optreden tijdens het IVC 2017. De mezzo won uiteindelijk de Grand Prix. (© Annemieke van der Togt)

Het IVC organiseert in aanloop naar zijn 52ste editie verschillende voorrondes in verschillende landen. Ook kunnen zangers zich door middel van een YouTube-inzending kwalificeren. Uiteindelijk worden zo’n zeventig zangers uitgenodigd om in september een gooi naar de prijzen te doen.

De Voorronden in het Theater aan de Parade worden beoordeeld door een jury bestaande uit Roberta Alexander, Albert Bonnema, Roger Smeets, Brian Masuda en Annett Andriesen. Beide selectiedagen zijn toegankelijk voor publiek. Een dagkaart (11.00-19.00 uur) kost 6 euro en is te bestellen via het Theater aan de Parade.

De kaartverkoop voor het concours in september is vandaag (23 mei) van start gegaan. Dame Kiri Te Kanawa zal terugkeren als voorzitter van de internationale jury. Hartmut Haenchen dirigeert tijdens de finale de philharmonie zuidnederland.

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Hieronder een clip over het concours:

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Jonas, Richard en Sarah

Volgend artikel

Drie dagen New York: diva's in topvorm

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.