BinnenkortNieuws

IVC organiseert Belcanto Summer School

Het Internationaal Vocalisten Concours organiseert van 3 tot en met 7 september een Belcanto Summer School voor twaalf jonge zangtalenten. Zangers als Nelly Miricioiu en Raúl Giménez geven masterclasses, op 7 september is er een presentatieconcert.

Nelly Miricioiu. (© Marco Borggreve)

Belcanto is “een manier van denken en werken die op elk repertoire toegepast kan worden”, aldus master Nelly Miricioiu. “Het belangrijkste is dat het een jonge zanger leert op een werkelijk gezonde manier met de stem om te gaan. Wie dit proces verinnerlijkt, heeft een lang zangersleven voor zich.”

Nelly Miricioiu, Raúl Giménez en dirigent Giuliano Carella brengen samen met de pianisten Hans Eijsackers, Simo Kim en Diego Mingolla in vijf dagen tijd hun kennis van het belcanto over op twaalf jonge zangers. Techniek, interpretatie en rolpresentatie staan centraal. De zangers werken aan repertoire van Bellini, Rossini, Donizetti of de jonge Verdi.

Op vrijdag 6 september kan het publiek openbare masterclasses bijwonen in de Pleinzaal van het Theater aan de Parade in Den Bosch. Op 7 september is er om 20.00 uur een presentatieconcert op dezelfde locatie.

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Vorig artikel

Grigorian vertolkt ideale Salome in Salzburg

Volgend artikel

Opera in de media: week 36 van 2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.