Nieuws

KamerOpera Festival omgedoopt tot Voi-Z

Het KamerOpera Festival zal voortaan door het leven gaan als Voi-Z, festival voor opera, muziektheater en alles wat daarbij hoort. Het festival vond het predikaat ‘kameropera’ te beperkt, omdat het festijn inmiddels veel meer omvat.

In april 2011 vindt de vierde editie van het KamerOpera Festival plaats. Het festival wil zich daarin expliciet op jonge cultuurliefhebbers richten en zal daarvoor meer werk programmeren met nieuwe (media)elementen, zodat een jonger publiek zich makkelijker aangesproken zal voelen.

Deze nieuwe insteek vraagt om een nieuwe naam, die breder is dan enkel het kameroperarepertoire. Vandaar Voi-Z, een combinatie van het Italiaanse ‘voi’ (u en jullie) en de ‘Z’ van Zwolle en van ‘de buzz die het festival wil genereren’. Samen refereren de klanken aan de stem, want zang blijft de ‘core business van het festival’.

Tijdens het festival van 2011 (1 t/m 10 april) kan de bezoeker repertoire van 1582 tot en met 2011 verwachten. Naast madrigalen van Monteverdi klinken er bijvoorbeeld de nieuwste technogeluiden. Er wordt geopend met Orlando van Händel en afgesloten met een moderne Le nozze di Figaro.

Zie vanaf half november de nieuwe website www.voi-z.nl.

Vorig artikel

Talentenprogramma RAP speelt Candide

Volgend artikel

Kožená zingt barokke liefdesliedjes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.