Binnenkort

Kameroperahuis bewerkt Tsjechov bij NJO

Het Kameroperahuis brengt op vrijdag 17 augustus in het kader van de NJO Muziekzomer een “radicale muziektheaterbewerking” van Anton Tsjechovs toneelstuk De kersentuin in première. De voorstelling is te zien in de Theaterloods Radio Kootwijk.

Productiebeeld van Een Kersentuin. (© Erik Franssen)

De kersentuin is een beroemd werk van Anton Tsjechov. Het was zijn laatste toneelstuk en ging in 1904 in première. Het verhaal draait om een aan lager wal geraakte adellijke dame, Ljubov, die zich vastklampt aan alles wat er niet meer is. Langzaam verliest ze de grip op haar herinneringen.

De jonge regisseur Mart van Berckel maakt voor het Kameroperahuis en het Nationaal Jeugd Orkest zijn eigen bewerking van de klassieker. “In onze versie van het stuk kruipen we volledig in de binnenwereld van hoofdpersonage Ljubov”, zegt hij. “We vertalen Tsjechov naar een hallucinante revue met fantasierijke muzikale, beeldende en fysieke vormen.”

Van Berckel studeerde in 2016 af bij ArtEZ Arnhem en ontwikkelt zich momenteel verder als regisseur bij het Kameroperahuis. Hij maakte eerder de voorstelling Before I Die bij het Zwolse gezelschap.

De voorstelling wordt gespeeld door de actrices Juul Vrijdag (Ljubov) en Laurien van Rijswijk en de performer/muzikant Tim Hammer. De muziek wordt verzorgd door violist Eva Traa, gitarist Roel Goedhart en trombonist Beppie Schalken. Tijn Wybenga heeft de muzikale leiding.

Een Kersentuin gaat op 17 augustus in première in de Theaterloods Radio Kootwijk. Op 16 augustus is er een voorpremière in Veluvine Nunspeet. Later in het jaar zijn er onder meer voorstellingen tijdens het Stadsfestival Zwolle.

Zie voor meer informatie de website van het Kameroperahuis.

Vorig artikel

Sonostream.tv brengt Rossini uit Wildbad

Volgend artikel

Villazón zingt Tito in Mozart-serie bij DG

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.