Buitenlands nieuwsNieuws

Christie debuteert bij Metropolitan Opera

De beroemde barokspecialist William Christie maakt vandaag zijn debuut bij de Metropolitan Opera in New York. Hij dirigeert geen barokopera, maar de klassieker Così fan tutte van Mozart. Hij leidt een cast met onder andere Miah Persson, Pavol Breslik en Danielle de Niese.

William Christie (foto: Michel Szabo).

Hij werd geboren in de staat New York, is met zijn in 1979 opgerichte ensemble Les Arts Florissants al jaren één van de meest toonaangevende dirigenten in het barokrepertoire, gaf masterclasses aan de Julliard School in New York en leidde producties bij de grootste operahuizen in Europa, maar een optreden bij de Metropolitan Opera zat er voor William Christie de afgelopen jaren niet in.

Vanavond komt daar verandering in. De tot Fransman genaturaliseerde dirigent zal de bok beklimmen voor een reprise van Mozarts Così fan tutte, in een regie van Lesley Koenig.

Christie zal een jonge, talentvolle cast leiden, met Miah Persson en Isabel Leonard als de zusjes Fiordiligi en Dorabella, Pavol Breslik en Nathan Gunn als hun geliefden, Danielle de Niese als Despina en Wolfgang Holzmair als Don Alfonso. De laatste maakt ook zijn debuut bij het New Yorkse operahuis.

De voorstelling zal via de radiokanalen van de Met uitgezonden worden, evenals via internet. Zie voor meer informatie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Matinee voert Dusapins Faustus uit

Volgend artikel

Die Soldaten: moeilijk maar aangrijpend

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.