Buitenlands nieuwsNieuws

Scala-opening wereldwijd uitgezonden

De openingsavond van het beroemde Teatro alla Scala in Milaan op 7 december wordt wereldwijd uitgezonden op tv-stations en in bioscopen. Tijdens de avond wordt Die Walküre van Richard Wagner opgevoerd, in een productie van de Belg Guy Cassiers.

Teatro alla Scala in Milaan, één van de beroemdste operatempels.

La Scala opent ieder jaar haar seizoen op 7 december. Een hele gebeurtenis, met kaarten die in prijs kunnen oplopen tot 2400 euro.

De eer van de opening valt dit jaar ten deel aan dirigent Daniel Barenboim en regisseur Guy Cassiers. Cassiers wordt daarmee de eerste Belg die een Scala-opening mag regisseren.

Op het programma staat Die Walküre, het tweede deel van Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Het is een vervolg op de productie van Das Rheingold, die Cassiers in mei met veel succes aan het Milanese publiek toonde, en is samen met de Staatsoper Unter den Linden uit Berlijn en het Toneelhuis Antwerpen geproduceerd.

De cast liegt er niet om. Simon O’Neill zingt Siegmund, Waltraud Meier is zijn Sieglinde. Nina Stemme treedt aan als Brünnhilde, terwijl Vitalij Kowaljow Wotan zingt, John Tomlinson Hunding vertolkt en Ekaterina Gubanova de rol van Fricka invult.

De openingsavond wordt in vele landen uitgezonden. De Italiaanse en Franse televisie zijn er live bij en bioscopen in Europa, de Verenigde Staten en Canada laten de voorstelling live op het witte doek zien. Ook in Nederland doen bioscopen mee.

Zie voor meer details de website van het Teatro alla Scala.

Vorig artikel

Nieuwe opera Zuidam in wereldpremière

Volgend artikel

De regisseur en de componist op de tandem

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

4Reacties

 1. Erik
  3 december 2010 at 19:34

  …en nu vervangt “onze” Frank van Aken de zieke Simon O’Neill!!

  (…De Nederlandse heldentenor Frank van Aken is op 1 december j.l. ingevallen bij de generale repetitie van ‘Die Walküre’ in de Scala van Milaan…)

  Wellicht dus ook tijdens de premiere op 7 december!

 2. 5 december 2010 at 13:05

  YYYYYYYYYYYYYYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!

  Go Frank!

 3. Erik
  10 december 2010 at 21:09

  Maar vanavond, 10 december, staat Frank er wel!!!

  “De Nederlandse heldentenor Frank van Aken maakt op 10 december 2010 zijn debuut in het Teatro alla Scala van Milaan.

  Frank van Aken vervangt de tenor Simon O’Neill in de rol van Siegmund in de opera ‘Die Walküre’ van Richard Wagner. Hiermee maakt de Nederlandse heldentenor zijn officiële debuut in het prestigieuze operahuis. Van Aken zong eerder al hoofdrollen in grote operahuizen als Bayreuth, de Royal Opera House Covent Garden in Londen, de Weense Staatsopera en de Liceu in Barcelona.”

 4. Basia Jaworski
  10 december 2010 at 22:03

  Wat ontzettend jammer dat hij de première niet heeft gezongen!