Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Opera over Winnie Mandela in de maak

Pretoria29 december 2010 Geen reacties

Het Staatstheater in Pretoria gaat een opera maken over het leven van Winnie Mandela, de ex-vrouw van Nelson Mandela. Het werk wordt gemaakt door componist Bongani Ndodana-Breen en filmmaker Warren Wilensky en moet op 28 april in première gaan. Dat bericht de BBC.

Winnie Madikizela-Mandela trouwde in 1958 met Nelson Mandela. Toen Nelson in de jaren zestig in de gevangenis belandde, zette Winnie de strijd tegen de apartheid voort. Ze groeide uit tot één van de kopstukken in die strijd en bracht zelf anderhalf jaar door in de gevangenis.

In 1996 scheidde Winnie van Nelson, mede doordat ze in 1991 schuldig was bevonden voor haar aandeel in de ontvoering van een 14-jarige jongen. In 2003 liep ze nog meer imagoschade op toen ze veroordeeld werd voor fraude en diefstal.

Het Staatstheater van Pretoria gaat haar levensverhaal gebruiken in een opera. De Zuid-Afrikaanse componist Bongani Ndodana-Breen zal de muziek schrijven: een combinatie van westerse en traditionele Afrikaanse muziek, bedoeld voor een 60-koppig orkest. Filmmaker Warren Wilensky verzorgt tekst (in het Engels en Xhosa) en regie.

De cast voor de opera wordt in januari bekendgemaakt. De première staat gepland voor 28 april.

Drie jaar geleden werd er in Canada al een opera gemaakt over het leven van Winnie Mandela, genaamd The Passion of Winnie.Verder maakte de BBC al eens een gedramatiseerde documentaire over de vrouw en komt er volgend jaar een film over haar uit.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.