Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Armenië wil opera nieuw leven inblazen

Yerevan29 december 2010 1 reactie

door

De Armeense minister van cultuur Hasmik Poghosyan wil opera nieuw leven inblazen in haar land. Ze overweegt een operafestival in 2011 en wil het repertoire van het operahuis in Yerevan uitbreiden. Dat bericht PanArmenian.net.

Het operahuis in Yerevan.

Het operahuis van Yerevan, de hoofdstad van Armenië, voerde de afgelopen dagen enkele malen Verdi’s opera Aida op, in een regie van de Italiaan Mario Corradi. De Armeense pers repte over een een grootse gebeurtenis, aangezien het twintig jaar geleden was dat Aida voor het laatst in Armenië opgevoerd werd.

Minister Poghosyan zei tijdens een persconferentie dat de voorstelling van Aida de belangrijkste culturele gebeurtenis van het jaar was, zo bericht PanArmenian.net. Verder zei de minister dat ze overweegt een operafestival te organiseren in 2011 en dat ze het repertoire van het operahuis in Yerevan wil uitbreiden. Dat alles om de kunstvorm verder te promoten.

1 reactie »

  • Leendert zei:

    Verheugend nieuws voor Armenie. Daar kan Halbe Zijlstra een voorbeeld aan nemen (zou hij als staatssecretaris van cultuur wel weten wat dat is, cultuur? Overigens nog ter informatie: de desbetreffende Armeense minister van cultuur is een vrouw. De voornaam Hasmik roept reminiscenties op aan Hasmik Papian, de sopraan die een paar jaar geleden inviel voor Nelly Miricioiu in Norma in het Muziektheater.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.