Buitenlands nieuwsNieuws

Armenië wil opera nieuw leven inblazen

De Armeense minister van cultuur Hasmik Poghosyan wil opera nieuw leven inblazen in haar land. Ze overweegt een operafestival in 2011 en wil het repertoire van het operahuis in Yerevan uitbreiden. Dat bericht PanArmenian.net.

Het operahuis in Yerevan.

Het operahuis van Yerevan, de hoofdstad van Armenië, voerde de afgelopen dagen enkele malen Verdi’s opera Aida op, in een regie van de Italiaan Mario Corradi. De Armeense pers repte over een een grootse gebeurtenis, aangezien het twintig jaar geleden was dat Aida voor het laatst in Armenië opgevoerd werd.

Minister Poghosyan zei tijdens een persconferentie dat de voorstelling van Aida de belangrijkste culturele gebeurtenis van het jaar was, zo bericht PanArmenian.net. Verder zei de minister dat ze overweegt een operafestival te organiseren in 2011 en dat ze het repertoire van het operahuis in Yerevan wil uitbreiden. Dat alles om de kunstvorm verder te promoten.

Vorig artikel

Pelly en Offenbach: twee operettemeesters

Volgend artikel

Opera over Winnie Mandela in de maak

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Leendert
    30 december 2010 at 09:28

    Verheugend nieuws voor Armenie. Daar kan Halbe Zijlstra een voorbeeld aan nemen (zou hij als staatssecretaris van cultuur wel weten wat dat is, cultuur? Overigens nog ter informatie: de desbetreffende Armeense minister van cultuur is een vrouw. De voornaam Hasmik roept reminiscenties op aan Hasmik Papian, de sopraan die een paar jaar geleden inviel voor Nelly Miricioiu in Norma in het Muziektheater.