Home » CD-recensies

Karine Deshayes zingt Rossini

21 december 2016 3 reacties

Met aria’s en liederen van Rossini presenteert de Franse mezzosopraan Karine Deshayes zich op het label Aparte Music. Een leuke cd van een sympathieke zangeres.

Karine Deshayes - RossiniIk heb niet eerder van Karine Deshayes gehoord. Op de cover van de cd prijkt een foto van een leuke jonge vrouw met pretogen, en zo klinkt haar stem ook. Jeugdig, vol elan en met veel brille. Haar timbre is zeer aangenaam en warm van klank.

De vraag is of het voldoende is om je aandacht niet alleen op te eisen, maar ook 73 minuten vast te houden. Mij was ze ergens halverwege de cd kwijt, nog voor ‘Una voce poco fa’ uit Il barbiere di Siviglia – een aria die ik niet meer kan hóren, maar daar kan zij niets aan doen.

In het tekstboekje staat dat Deshayes bij de rollen wilde blijven die ze al op de bühne heeft gezongen, maar soms is een uitdaging een pre, al gebeurt het alleen in de studio. Dat hoor je in de cantate Giovanna d’Arco, die dan ook meteen het hoogtepunt van de cd is, ook al is het allesbehalve volmaakt.

Er staan ook liedjes van Rossini op, gearrangeerd door de dirigent, en die vind ik heel erg leuk. Ik denk dat het veel beter was geweest als de mezzosopraan meer van die ‘dingetjes’ had opgenomen en wat minder ‘bravoura’.

Het ensemble Les Forces Majeures onder leiding van Raphael Merlin speelt licht. In hun ongekunsteldheid passen ze precies bij de stem van Deshayes.

door

Rossini

Uitgevoerd door: Les Forces Majeures onder leiding van Raphael Merlin.
Solisten: Karine Deshayes (mezzosopraan).
Uitgever: Aparte Music (AP 121)

3 reacties »

 • Maarten-Jan Dongelmans zei:

  Wie deze opmerkelijke zangeres eens in ‘religieus’ repertoire wil horen moet beslist de nieuwe Sony-opname van het Stabat Mater van Pergolesi beluisteren. Daar werkt de mezzo voortreffelijk samen met Sonya Yoncheva. De twee operazangeressen worden door een barokensemble begeleid en voelen zich als een vis in het water. Aanbevolen! Zie ook dg.nl/luistermee.

 • kersten zei:

  Ik deel uw weer-/tegenzin bij al wéér een Una voce poco fa (`een aria die ik niet meer kan hóren`), mevrouw Jaworski.
  Daarvoor zijn we er bij concoursen en concerten te zeer mee doodgegooid. Maar hebt u zondag op BBC4 Danielle de Niese (Glyndebourne `16) als een wilde kat rond de noten horen -en zien- dwarrelen?!

 • Basia Jaworski zei:

  Helaas, Kersten.
  Ik ontvang BBC 4 niet (meer)

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.