Home » Binnenkort, Nieuws

Opera per Tutti eindigt jaar in Boekmanzaal

Amsterdam20 december 2016 Geen reacties

Opera per Tutti geeft op vrijdag 23 december een concert in de Boekmanzaal van Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Op het programma staan fragmenten uit zes opera’s, uitgevoerd door vier zangers en een pianiste.

Mylou Mazali tijdens een eerder concert van Opera per Tutti. (© Eric van der Eijk)

Mylou Mazali tijdens een eerder concert van Opera per Tutti. (© Eric van der Eijk)

Opera per Tutti kondigt het concert aan als “veelstemmig en winterswarm”. Het initiatief van mezzosopraan Mylou Mazali werkt sinds dit seizoen met een nieuwe formule. Het programma is opgedeeld in zes rubrieken, met per rubriek een opera.

Op 23 december klinkt in de rubriek OperActueel een fragment uit Werther van Massenet. In DeJongeStukken is I Capuleti e i Montecchi geprogrammeerd, in OperaOnbekend Lo Speziale van Haydn en in KaraOpera (waar meegezongen mag worden) Les contes d’Hoffmann. In CrossOpera wordt Fidelio van Beethoven gecombineerd met de hipste kerstsong van nu en in Bij de Buren wordt vooruitgeblikt op Die Entführung aus dem Serail, in januari bij De Nationale Opera te zien.

De cast voor het aanstaande concert bestaat uit sopraan Leonie van Veen, mezzosopraan Mylou Mazali, tenor Peter Gijsbertsen en bariton Tim Maas. Mirsa Adami begeleidt op de piano.

Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.