Lezersrecensie

Bijzondere countertenor als Orlowsky

Als abonnementhouder in de opera te Luik (Opera Royal de Wallonie) heb ik het genoegen ongeveer eenmaal per maand een productie van eigen huis of een productie in samenwerking met andere operahuizen in Europa te zien.

De laatste keer was dat in december/januari: Die Fledermaus van Johann Strauss. Dit was een co-productie van Toulouse-Bordeaux-Monte Carlo-Metz en Liège. De muzikale leiding was in handen van Dmitri Jurowsky, die koor en solisten vaardig in de hand hield en veel zwierige momenten met het orkest teweegbracht.

De solisten waren goed (te veel om allen op te noemen), met in het bijzonder countertenor Nicolas Zielinslki. Deze laureaat van het Zangconcours Verviers 2007 liet al van zich horen in een eerdere productie, Paride et Helena van Gluck, en vertolkte nu de rol van prins Orlowsky. Een bijzonder stem met een bijzondere klankkleur.

De decors waren uitstekend en het spel vrolijk en opgewekt. De rol van gevangenisbewaarder Leopold lag er soms te dik op. Wat alleen jammer was, was het feit dat Die Fledermaus in het Frans gezongen werd, wat afbreuk deed aan de zwierigheid van deze Weense muziek.

Maar een voorstelling was de moeite waard en stak gelukkig niet in een modern jasje

Jung Jacobs, Geleen

Vorig artikel

Uitgeklede Phaëton behoudt overtuigingskracht

Volgend artikel

Leve Cavalli!

De auteur

Lezer

Lezer