Operarecensie

Sun & Sea geen gewoon dagje aan ’t strand

Flavia Faas ging weer met Nicky Liebregts naar een voorstelling in O. Festival. Dit keer ging ook Javier Vázques mee.  Sun & Sea is dé internationale muziektheater hit en award winning opera performance over klimaatverandering van het Litouwse trio Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė en Lina Lapelytė.

Sun & Sea. © en foto: Andrej Vasilenko

Een combinatie van zon, zee en ontspanning met een onderliggend fataal probleem; de steeds warmer of zelfs verbrandende aarde.

De internationaal geroemde en bekroonde operaperformance Sun & Sea van de Litouwse kunstenaars Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė en Lina Lapelytė is alom geprezen vanwege de humoristische, indrukwekkende en actuele weergave van de dringende problematiek van deze tijd.

Sun & Sea wordt gepresenteerd i.s.m. Brutus en Revolt in de monumentale Ferro in het Merwe-Vierhavengebied. In de Rotterdamse versie wordt de originele cast aangevuld met de leden van Det en tientallen Rotterdamse strandgangers.

Flavia Faas van Kunstenaarscollectief Questions Collective geeft in haar podcast niet alleen met gesproken woord een impressie, maar ook via een van haar eigen composities die bij de voorstelling past.

Sun& Sea is de hele week, tm 29 mei, nog te zien in Ferro als onderdeel van O. Festival

 

Impressie van Sea& Sun door Flavia Faas. ©Flavia Faas

Beluister hier de volledige podcast.

Hier is een kijkje achter de schermen van Sun & Sea

Eerdere podcasts over O. Festival voorstellingen van Flavia zijn hier terug te vinden.

First dates

Festival O. gaat van start.

The world is as you are

 

Vorig artikel

Uitbundige avond countertenor Orliński

Volgend artikel

GINKGO pessimitische dansopera

De auteur

Redactie

Redactie