AchtergrondInterviews

Studio Nibelheim: sopraan Lucie Chartin

Sopraan Lucie Chartin zingt momenteel de rol van Ophélie in Hamlet van Thomas. Ze is één van de pijlers onder het succes van de productie van OPERA2DAY, zo blijkt uit de recensies. François van den Anker sprak haar tijdens de tournee, op de middag voor een voorstelling.

Lucie Chartin in gesprek in Studio Nibelheim. (© Place de l’Opera)

Na een jeugd in de Franse Ardèche met een Franse vader en een Nederlandse moeder verhuisde Lucie Chartin naar Nederland voor haar zangstudie. Dat ze een stem had, ontdekte ze daarvoor tijdens een studie cultuurwetenschappen in Lyon.

Op het conservatorium in Amsterdam kreeg ze les in oude muziek van Xenia Meijer en Maarten Koningsberger. Na haar afstuderen zong ze oude maar ook hele nieuwe muziek bij onder meer de Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam en bij OPERA2DAY.

Tot half april zingt Chartin de rol van Ophélie in Hamlet, onder meer op 10 maart in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De tournee van OPERA2DAY eindigt op 10 en 11 april in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Meer informatie over Lucie Chartin vindt u op haar persoonlijke website.

U kunt de podcast hieronder online beluisteren, downloaden of u via iTunes of Soundcloud abonneren. Daar vindt u ook vorige afleveringen. Voor Android zijn Podcast Addict en BeyondPod veelgebruikte apps. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Vorig artikel

Westbroek zingt Santuzza in Brussel

Volgend artikel

Opera in de media: week 10 van 2018

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.