BinnenkortBuitenland

Westbroek zingt Santuzza in Brussel

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek vertolkt vanaf 6 maart de rol van Santuzza in Cavalleria rusticana bij de Munt in Brussel. Mascagni’s eenakter staat, zoals gebruikelijk, op één affiche met Leoncavallo’s Pagliacci. Damiano Michieletto verzorgt de regie.

Eva-Maria Westbroek is zes keer te zien als Santuzza.

De combinatie van Cavalleria rusticana en Pagliacci is onverslaanbaar. De werken van Pietro Mascagni en Ruggiero Leoncavallo vormen al decennia een ijzersterk paar. Beide opera’s draaien om hartstochtelijke liefde en beide opera’s eindigen met een moord. De emoties lopen hoog op, de muziek kent vele uitbarstingen.

Deze “mediterrane dramatiek” is regisseur Damiano Michieletto op het lijf geschreven, stelt de Munt. Hij verplaatst de actie naar het einde van de twintigste eeuw, in een Zuid-Italiaans dorp dat kampt met armoede en hypocrisie.

Michieletto werkt samen met dirigent Evelino Pidò en een cast van gerenommeerde zangers. Eva-Maria Westbroek deelt de rol van Santuzza in Cavalleria rusticana met Alex Penda. Teodor Ilincai en Leonardo Caimi zingen afwisselend Turiddu. Dimitri Platanias is in alle voorstellingen Alfio, Elena Zilio zingt mama Lucia en Josè Maria Lo Monaco vertolkt Lola.

In Pagliacci komt de hoofdrol van Canio voor rekening van Carlo Ventre. Simona Mihai valt in voor Ainhoa Arteta als Nedda en Scott Hendricks zingt Tonio. Tansel Akzeybek en Gabriele Nani completeren de cast als respectievelijk Peppe en Silvio.

De productie van Cavalleria rusticana en Pagliacci is een samenwerking met het Royal Opera House, Opera Australia en Göteborgsoperan. Er zijn van 6 tot en met 22 maart elf voorstellingen.

Zie voor meer informatie de website van de Munt.

Vorig artikel

Silbersee begint concertserie rond de stem

Volgend artikel

Studio Nibelheim: sopraan Lucie Chartin

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.