AchtergrondInterviews

Studio Nibelheim: Gerben van der Werf

Al vanaf zijn zevende zingt Gerben van der Werf. Begonnen met geestelijke muziek, in het Kampen Boys Choir, groeide zijn interesse naar lied, oratorium en opera. Met religieuze muziek kun je een bepaald spiritueel niveau bereiken, maar dat kan óók als je opera zingt, is zijn stelling. Hij zit midden in de tweejarige masteropleiding opera van de Dutch National Opera Academy (DNOA).

Gerben van der Werf was jongenssopraan en ontwikkelde zijn stem na de stembreuk in de richting van countertenor. Nog tijdens enkele exacte studies begon hij als zijinstromer op het conservatorium van Utrecht. Met een Erasmus-jaar aan het Royal College of Music verbreedde hij zijn vocale ontwikkeling.

Afgelopen jaar was Gerben te zien als Mr. Bhaer in de veelgeprezen DNOA-productie Little Women. Komend studiejaar staan er bijzondere producties op het DNOA-programma, onthult hij in deze podcast, waarin zijn verhalen worden afgewisseld met muziek van zijn favorietenlijstje.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. Abonneren op onze podcasts kan via iTunes of Soundcloud. Daar vindt u ook de vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts. Studio Nibelheim is ook te vinden op Spotify. Daar staat ook de complete muzieklijst die Gerben samenstelde en die slechts deels de eindmontage haalde.

Meer informatie over Gerben van der Werf vindt u op zijn persoonlijke website. De naamjingle werd gemaakt door Joel Vuik.

(Foto: Lydia van den Brink)

Vorig artikel

Concertgebouw presenteert plannen tot december

Volgend artikel

Opera in de media: week 34 van 2020

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.