AchtergrondInterviews

Studio Nibelheim: Willem de Vries

In het laatste deel van de Studio Nibelheim-zomerserie komt Willem de Vries aan het woord. De bariton, een muzikale omnivoor, kreeg de lastige taak om een klein aantal muziekfragmenten te selecteren die hem dierbaar zijn. Het gaat van Bach tot Bacharach, en veel daartussenin.

Bariton Willem de Vries groeide op met de muziek van Bach, studeerde aan het conservatorium in Amsterdam en is een veelgevraagd zanger voor opera, lied en oratorium. Maar hij pakt net zo makkelijk de rol van Johnny Jordaan in de operarevue Willy & Johnny. Aan de hand van zorgvuldig gekozen muziekfragmenten vertelt Willem over zijn ervaringen met Dietrich Fischer-Dieskau, zijn kennismaking met de muziek van Mahler en zijn liefde voor heel veel andere muziek, onder meer die voor het harmonium.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. Abonneren op onze podcasts kan via iTunes of Soundcloud. Daar vindt u ook de vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts. Studio Nibelheim is ook te vinden op Spotify.

Zie voor meer informatie over Willem de Vries zijn persoonlijke website. De naamjingle werd gemaakt door Joël Vuik.

Vorig artikel

Marion Dumeige op Classical Talent-tournee

Volgend artikel

Metropolitan Opera annuleert hele seizoen

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.