Nieuws

Metropolitan Opera annuleert hele seizoen

De Metropolitan Opera heeft zijn volledige seizoen 2020/2021 geannuleerd. Tegelijkertijd heeft het New Yorkse operahuis zijn plannen voor seizoen 2021/2022 gepresenteerd, dat zal openen met een primeur: voor het eerst zal bij de Met een opera van een Afro-Amerikaanse componist te zien zijn.

De Metropolitan Opera in New York. (© Jonathan Tichler / Metropolitan Opera)

Eerder annuleerde de Met al zijn voorstellingen tot en met eind december. Op advies van gezondheidsexperts is nu ook de rest van het seizoen geschrapt. Omdat er achter de schermen honderden mensen meewerken aan de producties van de Met en omdat het operahuis zo’n groot publiek heeft, acht directeur Peter Gelb het pas weer mogelijk om operavoorstellingen op te voeren als er een vaccin is en voldoende mensen ingeënt zijn (volgens de Met vijf tot zes maanden nadat het vaccin beschikbaar is).

Tegelijk met de annulering van het huidige seizoen presenteerde de Met het seizoen 2021/2022. Het seizoen opent op 27 september 2021 met de première van Fire Shut Up in My Bones van Terence Blanchard, de eerste Afro-Amerikaanse componist die een opera van zijn hand bij de Met opgevoerd ziet worden.

Naast Blanchards werk zijn er nog twee nieuwe opera’s te horen: Eurydice van Matthew Aucoin en Hamlet van Brett Dean. Verder zijn er nieuwe producties van Rigoletto, Lucia di Lammermoor en Don Carlos in de oorspronkelijke versie met vijf aktes.

De bioscoopserie van de Met zal in 2021/2022 alle zes de nieuwe producties bevatten. Verder zijn Boris Godoenov, Cinderella, Ariadne auf Naxos en Turandot te zien.

Zie voor meer informatie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Studio Nibelheim: Willem de Vries

Volgend artikel

Nieuw muziektheaterstuk van Krüs in première

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.