Home » Binnenkort, Nieuws

Reisopera ondersteunt leerlingen drama

Enschede17 januari 2011 Geen reacties

De Nationale Reisopera stelt op zondag 23 januari haar decor van de double bill La voix humaine en L’heure espagnole beschikbaar voor een groep eindexamenleerlingen uit Enschede en Almelo. De leerlingen zullen zelfgeschreven monologen opvoeren.

De Reisopera verzorgt al enige jaren educatieve lessen en projecten op het gebied van theater en drama en biedt leerlingen regelmatig een kijkje achter de schermen. Een nieuwe stap op educatiegebied is het bijzondere samenwerkingsproject met het Stedelijk Lyceum (Kottenpark) Enschede en de Openbare Scholengemeenschap Erasmus Almelo.

Het operagezelschap wil de eindexamenleerlingen drama van beide scholen graag intensiever ondersteunen en geeft ze daarom de gelegenheid om tegen het decor van La voix humaine en L’heure espagnole een eigen voorstelling te geven. Dat zal gebeuren op zondag 23 januari, de dag na de première van de double bill.

De leerlingenvoorstelling draagt de titel 06-987654321 en bestaat uit zelfgeschreven monologen. ‘De monoloog’ is onderdeel van de eindexamenstof van de leerlingen. Bovendien is de opera La voix humaine één grote monoloog. Volgens de Reisopera ‘een perfecte aanleiding’ voor het project.

De voorstelling begint om 14.00 uur in de Stadsschouwburg Enschede en is toegankelijk voor publiek.

Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.