Binnenkort

Roméo et Juliette met topcast in bioscoop

De JT-bioscopen in Amersfoort, Heerhugowaard en Nijmegen zenden op dinsdag 15 februari Gounods meesterwerk Roméo et Juliette uit. De twee hoofdrollen worden vertolkt door Nino Machaidze en Rolando Villazón.

JT Bioscopen is sinds dit seizoen begonnen met het uitzenden van opera’s in drie van haar vestigingen. Dinsdag 15 februari komt misschien wel het bekendste liefdesverhaal uit de wereldgeschiedenis aan bod: Romeo en Julia.

Het gaat om de operaversie die Charles Gounod ervan maakte; niet alleen één van de populairste opera’s die gebaseerd zijn op het verhaal van Shakespeare, maar ook überhaupt één van de populairste opera’s.

JT zendt een productie uit die eerder is opgenomen tijdens de Salzburger Festspiele. In de hoofdrollen zingen de sterren Rolando Villazón en Nino Machaidze.

,,Dit bekende en ontroerende liefdesverhaal is speciaal te zien rond Valentijnsdag en is geschikt voor alle leeftijden”, licht JT toe. ,,Door het gemakkelijk te volgen verhaal en de melodieuze muziek is deze productie erg toegankelijk voor jong en oud.”

Zie voor meer informatie de website van JT Opera.

Vorig artikel

Parijse première Francesca muzikaal succes

Volgend artikel

DNO: 'Verhoging prijzen noodzakelijk'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.