BinnenkortFeaturedNieuws

Actie: Luxe operacruise over de Donau

Operabezoeken in Wenen en Boedapest, excursies in vier verschillende landen, een klassiek kwartet aan boord, het natuurschoon van de Donau om je heen: de ‘Opera en Concert Cruise’ van Friendship Cruises belooft een schitterende achtdaagse trip te worden. Profiteer nu van 700 euro korting.

De Amadeus Royal.

Na een fraaie cruise door Duitsland rond Kerstmis heeft Friendship Cruises voor het voorjaar een natuurrijke tocht over de Donau uitgestippeld. De reis beslaat acht dagen (1 tot en met 8 april) en doet daarin vier verschillende landen aan: Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije.

Er wordt gevaren met de Amadeus Royal, een 4-sterrenschip dat, geheel passend bij de rijkdom van de Donau, één en al grandeur en comfort ademt. ‘U waant zich een vorst’, belooft Friendship Cruises.

De reis vertrekt vanaf Passau en zet vervolgens via Linz koers naar Wenen. Daar kan op de derde dag de opera Madama Butterfly van Puccini worden bezocht in de befaamde Wiener Staatsoper of de operette Die Csardasfürstin in de Volksoper. De hoofdrol in Madama Butterfly wordt gezongen door de bekende sopraan Fiorenza Cedolins.

De Amadeus Royal vaart vervolgens Hongarije binnen, waar na verschillende excursies naar bezienswaardigheden op de vijfde dag de opera Il trovatore van Verdi bezocht kan worden in de Staatsopera van Boedapest – alleen al vanwege de magnifieke architectuur het bezoeken waard.

Na Boedapest volgen Bratislava en Melk, waar de majestueuze abdij bezocht wordt. Op dag acht keert het schip terug in Passau.

Behalve de twee opera-avonden is er op het schip zelf doorlopend muziek te horen. Het Klassiek Cruise Kwartet (Eva Bengtsson, Wouter Schmidt, Eveline Rosenhart en Joost van der Meent) verzorgt regelmatig optredens in de salon en geeft op de vierde dag een uitgebreid concert aan boord. De concerten van het Klassiek Cruise Kwartet zijn bij de prijs inbegrepen, voor de opera’s gelden afzonderlijke tarieven.

De Donau-reis wordt verder aangekleed met lezingen en uiteraard hoogstaande maaltijden (inbegrepen bij de prijs).

Friendship Cruises biedt deze cruise nu met een forse korting aan. Waar u normaal 1698 euro betaalt, is de cruise nu al te boeken vanaf 998 euro. Een korting van 700 euro!

Interesse? Zie voor meer informatie en de mogelijkheid om te boeken de website van Friendship Cruises.

[Dit is geen redactioneel artikel]

Vorig artikel

Opera van Tatarstan hervat klassieke koers

Volgend artikel

Dramatische cast pepert Cavalli's Didone

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.