BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Metropolitan Opera brengt Butterfly in bios

De Metropolitan Opera vervolgt zijn mondiale bioscoopserie op 9 november met een productie van Madama Butterfly. De klassieker van Giacomo Puccini is te zien in een enscenering van Anthony Minghella.

Hui He in de titelrol van Madama Butterfly bij de Metropolitan Opera. (© Richard Termine / Met Opera)

Madama Butterfly stamt uit 1904 (wereldpremière bij het Teatro alla Scala in Milaan) en is een samenwerking van Giacomo Puccini met Giuseppe Giacosa en Luigi Illuica, de librettisten die ook bijdroegen aan de successen van Tosca en La bohème.

De opera vertelt het hartverscheurende verhaal van de piepjonge geisha Cio-Cio-San (alias Butterfly), die met de Amerikaanse marineofficier Pinkerton trouwt. In tegenstelling tot Pinkerton neemt Butterfly het huwelijk zeer serieus, wat tot een tragisch einde leidt als Pinkerton haar verlaat en in de laatste akte terugkeert naar Japan met zijn Amerikaanse vrouw.

De bekende en in New York graag geziene sopraan Hui He zingt de titelrol in de al even geliefde productie van Minghella, die in 2016 al eens in de bioscoopserie van de Met te zien was. Tenor Andrea Carè zingt Pinkerton en Paulo Szot vertolkt de goedige consul Sharpless. Verder is Elizabeth DeShong te zien als Suzuki, de trouwe metgezel van Cio-Cio-San. Pier Giorgio Morandi staat op de bok voor het orkest en het koor van de Met.

Madama Butterfly is in bioscopen en filmtheaters in meer dan zeventig landen te zien. In Nederland vertonen veel vestigingen van Pathé, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena in Limburg de voorstelling.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Hieronder een kort fragment uit de voorstelling:

Vorig artikel

Luikse opera wil internationaal meedraaien

Volgend artikel

Tenor Stuart Skelton: one lucky boy

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.