Nieuws

Elena Stikhina wint Prix d’Amis 2019

De Russische sopraan Elena Stikhina heeft de Prix d’Amis 2019 gewonnen voor haar optreden als Cio-Cio-San in Madama Butterfly. Dat maakte Sophie de Lint maandagavond bekend tijdens een speciale bijeenkomst bij De Nationale Opera. Tannhäuser werd uitgeroepen tot beste productie van het afgelopen seizoen.

Elena Stikhina als Cio-Cio-San in Madama Butterfly. (© BAUS)

Met de Prix d’Amis huldigen de Vrienden van De Nationale Opera ieder jaar de beste solist en de beste productie van het afgelopen seizoen. De winnaar krijgt een kunstwerk van de hand van Pieter Obels. De prijs wordt dit jaar voor de 26ste keer uitgereikt.

Elena Stikhina maakte in april haar roldebuut als Cio-Cio-San in Robert Wilsons bekende productie van Madama Butterfly. De jury van de Prix d’Amis roemt haar om haar “unieke vocale kwaliteiten en indrukwekkende prestatie”.

Wagners Tannhäuser was eveneens in april dit jaar bij DNO te zien, geregisseerd door Christof Loy. De Duitse regisseur won vorig jaar ook al de titel van beste productie, toen met La forza del destino.

Vorig artikel

Hui He geeft New Yorkse Butterfly hart

Volgend artikel

Grigorian ster in eigentijdse Manon Lescaut

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.