Binnenkort

Dessay zingt Lucia di Lammermoor in bios

De Metropolitan Opera uit New York zendt zaterdag 19 maart live een productie van Lucia di Lammermoor uit in bioscopen over de hele wereld. De Franse coloratuursopraan Natalie Dessay zingt de hoofdrol, Joseph Calleja zingt haar geliefde Edgardo.

De Metropolitan Opera zendt sinds december 2006 jaarlijks diverse producties live uit in bioscopen over de hele wereld. Met veel succes: inmiddels verkoopt het New Yorkse operahuis een paar miljoen tickets per jaar.

De volgende productie die in meer dan veertig landen op het witte doek zal verschijnen, is Lucia di Lammermoor van Gaetano Donizetti. De opera vertelt het tragische verhaal van de onmogelijke liefde tussen Lucia en Edgardo.

De hoofdrollen worden vertolkt door Natalie Dessay en Joseph Calleja, beide grote namen in het operametier. Zij krijgen gezelschap van Ludovic Tézier (Enrico) en Kwangchul Youn (Raimondo). Op de bok staat Patrick Summers. De regie is afkomstig van Mary Zimmerman.

Diverse bioscopen in Nederland zullen de opera uitzenden, waaronder verschillende vestigingen van Pathé, Cinemec in Ede, Foroxity in Limburg en Cinema de Kroon in Zwolle.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

La Giuditta: ingehouden kwaliteit

Volgend artikel

Vijf zangers winnen Metropolitan-competitie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.