Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Vijf zangers winnen Metropolitan-competitie

New York14 maart 2011

door

Vijf jonge zangers zijn gisteren uitgeroepen tot winnaar van de National Council Auditions 2011 van de Metropolitan Opera in New York. Er deden zo’n 1500 zangers aan de competitie mee. De winnaars gaan naar huis met 15.000 dollar en een blinkend cv.

De Metropolitan Opera in New York.

De Metropolitan Opera organiseert ieder jaar ‘National Council Auditions’. In heel de Verenigde Staten kunnen jonge zangers auditie doen. Na een aantal rondes blijven er enkele zangers over die op het befaamde toneel van de Met mogen optreden in een finaleconcert.

Dit jaar bereikten acht zangers de finale, waarin ze onder leiding van het Met-orkest en maestro Patrick Summers van zich lieten horen. De jury verkoos uiteindelijk vijf zangers tot winnaars: Joseph Barron, Ryan Speedo Green, Michelle Johnson, Joseph Lim en Philippe Sly. Opvallend is dat vier van hen bariton of bas-bariton zijn.

De vijf krijgen 15.000 dollar prijzengeld. Maar dat is niet alles: in het verleden is gebleken dat de competitie voor velen een voorbode is van een grote carrière. In het rijtje winnaars staan bijvoorbeeld zangers als Renée Fleming, Susan Graham, Samuel Ramey en Deborah Voigt.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.