Binnenkort

New Yorkse Walküre met Westbroek in bios

De New Yorkse productie van Die Walküre met Eva-Maria Westbroek als Sieglinde is zaterdag 14 mei te zien in diverse bioscopen in het land. Westbroek zingt in een cast met onder andere Jonas Kaufmann, Bryn Terfel en Deborah Voigt.

Die Walküre is het tweede deel van Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Bij de beroemde Metropolitan Opera uit New York is regisseur Robert Lepage momenteel bezig met een nieuwe productie van de gehele cyclus. Begin dit seizoen presenteerde hij Das Rheingold (ook in de bioscoop te zien), nu brengt hij Die Walküre.

Jonas Kaufmann en Eva-Maria Westbroek (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

De geprezen Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek zingt de rol van Sieglinde. Haar tweelingbroer Siegmund wordt vertolkt door stertenor Jonas Kaufmann. En de cast telt meer grote sterren: Deborah Voigt als Brünnhilde, Bryn Terfel als Wotan, Stephanie Blythe als Fricka én maestro James Levine op de bok (ondanks rugklachten, waardoor hij veel voorstellingen heeft moeten afzeggen).

Hoewel Westbroek halverwege de première moest afhaken vanwege ziekte, kreeg ze de nodige complimenten in de Amerikaanse pers. De Washington Post sprak over haar ‘grote, volle, warme klanken’, de New York Times omschreef haar stem als ‘glanzend’ en uitstekend passend bij de rol van Sieglinde en NJ.com was te spreken over haar ‘juweelachtige timbre’.

Als onderdeel van de populaire ‘Live in HD’-serie van de Met wordt Die Walküre live uitgezonden in bioscopen in meer dan 45 landen over de hele wereld. Daaronder ook Nederland. Onder meer CineMec in Ede, Foroxity in Limburg en verschillende vestigingen van Pathé zullen de bijna 5,5 uur durende opera uitzenden.

Hieronder twee korte fragmenten uit de productie. Het eerste is van Eva-Maria Westbroek met Jonas Kaufmann, het tweede van Bryn Terfel en Deborah Voigt.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Serie Muzen: Francis van Broekhuizen

Volgend artikel

'Rolando Villazón is terug'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. Leen Roetman
  9 mei 2011 at 17:50

  Het zal er om spannen of James Levine gaat dirigeren. Hij heeft alle voorstellingen afgezegd wegens aanhoudende zeer ernstige rugproblemen behalve twee uitvoeringen van Die Walkure (vandaag en zaterdag). Als hij al dirigeert wordt het misschien wel the end of an era (zei blog Alex Ross http://www.therestisnoise.com/2011/05/an-era-ending.html )

 2. martin
  2 januari 2012 at 17:52

  Misschien een leuke tip: de complete vier uur durende uitzending staat momenteel op YouTube (zowaar in HD)! Ik kwam erop via een Jonas Kaufmann fansite en het zal vast niet lang beschikbaar zijn, dus aan te raden om hem te downloaden. Hier de link: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LCbCwMK3Pjo#!

 3. kersten
  3 januari 2012 at 11:11

  Dank voor deze gouden tip, martin!