Binnenkort

Reisopera besluit seizoen met La Bohème

De Nationale Reisopera sluit zijn seizoen af met één van de populairste opera’s aller tijden: La Bohème van Giacomo Puccini. Het liefdesduo uit de opera wordt vertolkt door Anita Watson en Rafael Davila.

La Bohème ging in 1896 onder leiding van Arturo Toscanini in première en groeide uit tot één van de meest opgevoerde opera’s aller tijden. Het ontroerende verhaal en de beeldschone melodieën betekende de internationale doorbraak van Puccini, die 37 jaar was op het moment van de première.

Het eerste affiche van La Bohème.

De opera is gebaseerd op Scènes de la Vie de Bohème van Henri Murger en gaat over de schilder Rodolfo en Mimì. Rodolfo woont samen met zijn kunstenaarsvrienden Marcello, Colline en Schaunard op een armzalige zolder in Parijs, als een echte bohèmien. Hij ontmoet bij toeval Mimì, wordt verliefd op haar, maar verliest haar aan het eind op tragische wijze door tuberculose.

Stephen Langridge zal het werk bij de Reisopera van een regie voorzien. Langridge regisseerde eerder onder meer Wake bij het Enschedese gezelschap. Hij werkt in deze productie samen met dirigent Patrick Davin, evenmin een onbekende bij de Reisopera. Hij leidde in januari nog La voix humaine en L’heure espagnole.

Anita Watson zingt de rol van Mimì. De Australische sopraan maakte deel uit van het ensemble van de opera in Keulen en volgde het opleidingsprogramma van het Royal Opera House in Londen. Zowel in Keulen als in Londen was ze al eens understudy voor de rol van Mimì.

Rodolfo wordt vertolkt door Rafael Davila, een tenor uit Puerto Rico die tot op heden bij onder meer de Sarasota Opera in Florida successen heeft geboekt. Hij debuteert in Nederland.

De Nederlandse bariton Thomas Oliemans zingt de rol van Marcello en zijn liefje Musetta wordt vertolkt door Stephanie Corley. Verder zingt Nicholas Lester de rol van de musicus Schaunard en is Hee-Saup Yoon de filosoof Colline.

De productie gaat op zaterdag 21 mei in première in de Stadsschouwburg Enschede. Daarna volgt er tot en met 28 juni een tournee door het land.

Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

Vorig artikel

Jonas Kaufmann schittert in intense Tosca

Volgend artikel

Hannigan zingt Franse liederen in de Doelen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.