Home » Binnenkort

Hannigan zingt Franse liederen in de Doelen

Rotterdam12 mei 2011 3 reacties

door

Sopraan Barbara Hannigan geeft zondag 15 mei samen met pianist Reinbert de Leeuw een recital in de Doelen in Rotterdam. Op haar programma staan liederen van de Franse componisten Duparc, Hahn, Chausson en Charpentier.

Barbara Hannigan (foto: Marco Borggreve).

[Hannigan heeft dit concert vanwege ziekte afgezegd]

Barbara Hannigan is een Canadese sopraan die behalve het reguliere repertoire ook veel werk van hedendaagse componisten zingt. Ze is bijvoorbeeld bekend om haar interpretaties van composities van Gyorgy Ligeti. ,,Haar uiterst heldere stemgeluid en haar grote flexibiliteit maken haar tot een alleskunner”, aldus de Doelen.

In Rotterdam buigt ze zich samen met Reinbert de Leeuw over het Franse liedrepertoire. Hannigan en De Leeuw kennen elkaar goed. Ze hebben vaak samengewerkt, zowel in concerten en opera’s als in piano-zangsetting.

Er zullen liederen klinken van Henri Duparc, Ernest Chausson, Reynaldo Hahn en Marc-Antoine Charpentier. Daaronder de weinig gehoorde cyclus ‘Les feuilles blessées’ van Hahn.

Het concert begint om 20.15 uur in de Jurriaanse Zaal. Zie voor meer informatie de website van de Doelen.

3 reacties »

 • Gerard zei:

  @Jordi: goed dat je het op OperaMagazine hebt gezet!

 • Gerard zei:

  De mooie heldere en loepzuivere stem van Hannigan met Pierre Boulez is te horen in een fragment van Le Chant du Rossignol van Strawinsky:
  http://www.youtube.com/watch?v=Hm9yQwN8s9k&feature=related

 • Leen Roetman zei:

  @Gerard: dat concert olv Pierre Boulez heb ik in Berlijn bijgewoond! Hannigan is een opmerkelijke zangeres. Mooi programma in de Doelen. Natuurlijk heb ik als inwoner van Rotterdam een kaart.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.