Binnenkort

Hannigan zingt Franse liederen in de Doelen

Sopraan Barbara Hannigan geeft zondag 15 mei samen met pianist Reinbert de Leeuw een recital in de Doelen in Rotterdam. Op haar programma staan liederen van de Franse componisten Duparc, Hahn, Chausson en Charpentier.

Barbara Hannigan (foto: Marco Borggreve).

[Hannigan heeft dit concert vanwege ziekte afgezegd]

Barbara Hannigan is een Canadese sopraan die behalve het reguliere repertoire ook veel werk van hedendaagse componisten zingt. Ze is bijvoorbeeld bekend om haar interpretaties van composities van Gyorgy Ligeti. ,,Haar uiterst heldere stemgeluid en haar grote flexibiliteit maken haar tot een alleskunner”, aldus de Doelen.

In Rotterdam buigt ze zich samen met Reinbert de Leeuw over het Franse liedrepertoire. Hannigan en De Leeuw kennen elkaar goed. Ze hebben vaak samengewerkt, zowel in concerten en opera’s als in piano-zangsetting.

Er zullen liederen klinken van Henri Duparc, Ernest Chausson, Reynaldo Hahn en Marc-Antoine Charpentier. Daaronder de weinig gehoorde cyclus ‘Les feuilles blessées’ van Hahn.

Het concert begint om 20.15 uur in de Jurriaanse Zaal. Zie voor meer informatie de website van de Doelen.

Vorig artikel

Reisopera besluit seizoen met La Bohème

Volgend artikel

Club Opera toert rond met Penthesilea

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

  1. Gerard
    12 mei 2011 at 18:42

    @Jordi: goed dat je het op OperaMagazine hebt gezet!

  2. Gerard
    12 mei 2011 at 18:52

    De mooie heldere en loepzuivere stem van Hannigan met Pierre Boulez is te horen in een fragment van Le Chant du Rossignol van Strawinsky:
    http://www.youtube.com/watch?v=Hm9yQwN8s9k&feature=related

  3. Leen Roetman
    12 mei 2011 at 19:33

    @Gerard: dat concert olv Pierre Boulez heb ik in Berlijn bijgewoond! Hannigan is een opmerkelijke zangeres. Mooi programma in de Doelen. Natuurlijk heb ik als inwoner van Rotterdam een kaart.