Binnenkort

Club Opera toert rond met Penthesilea

Club Opera toert momenteel rond met Penthesilea, een productie van het Kameroperahuis. Het is de tweede productie die de serie op diverse plekken in het land voor het voetlicht brengt. Het stuk is gecomponeerd door Benedict Weisser en geregisseerd door Lotte de Beer.

Club Opera is een serie die vorig jaar werd opgericht door het Kameroperahuis, de Diamantfabriek en Productiehuis Rotterdam. Met het initiatief willen de drie instellingen de allernieuwste muziektheater- en (kamer)operaproducties in de etalage zetten en een ontmoetingsplek creëren voor makers en publiek.

De serie beleefde vorig jaar zijn vuurdoop met de double bill Elektra/Erwartung. Sinds zondag 8 mei is er een tweede tournee gaande, met Penthesilea. De muziektheatervoorstelling van componist Benedict Weisser en regisseur Lotte de Beer ging in december 2009 in première bij het Kameroperahuis.

Penthesilea is een Amazone die alleen iets mag beginnen met een man die ze verslaat op het slagveld. Op die manier ontmoet ze Achilles. Maar door een misverstand gaat het helemaal mis en doodt ze hem, waarna ze hem opeet. ,,Een solo-duo-opera over liefde en macht en de macht van de liefde”, zo kondigt Club Opera het aan.

Het stuk wordt uitgevoerd door sopraan Young Hee Kim en bariton Alistair Shelton-Smith, samen met een klein ensemble onder leiding van Wouter Padberg.

Na afloop van alle voorstellingen van Club Opera is er gelegenheid voor het publiek om te makers te ontmoeten.

Penthesilea is tot en met 3 juni nog zes keer te zien in diverse steden. Zie voor meer informatie de website van Club Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Hannigan zingt Franse liederen in de Doelen

Volgend artikel

Figaro versneden tot liedjesprogramma

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. 13 mei 2011 at 09:37

  Penthesilea van Club Opera: 21 mei om 20u30 in het Ostadetheater!
  Inclusief hapje/drankje en nabespreking met de makers.

  Normaal tarief: 12.50 / Reductietarief: 10.50
  Elke bezoeker ontvangt een kortingsbon voor een volgende voorstelling in het genre muziektheater bij het Ostadetheater (geldig in 2011).

  Reserveren via http://www.ostadetheater.nl / 020 – 6795096