Home » Binnenkort

Opera aan de Schie presenteert vierde editie

Schiedam7 september 2011 Geen reacties

Op 10 en 11 september vindt voor de vierde keer Opera aan de Schie plaats in Schiedam. Het hele weekend zijn er op tal van locaties in de stad opera-optredens mee te maken. Het festival wordt op zondag afgesloten met een ‘opera-sing-along’.

Opera aan de Schie noemt zich ‘hét swingende operafestival van Schiedam’. Jaarlijks verandert het festival de Zuid-Hollandse stad in een groot operatoneel. Overal in de stad zijn dan een weekend lang optredens mee te maken. In theaters, maar bijvoorbeeld ook in een galerie, een kapsalon, verschillende kerken en diverse woonhuizen.

Op zaterdag 10 september staan er tal van solistische optredens op het programma. De solisten zijn onder andere Lotte Bovi, Geoffrey Degives, Marianne Koopman, Katrien Nauwelaerts, Ago Verdonschot en Saskia Voorbach.

Op zondag 11 september is het de beurt aan vijf operakoren: het Amsterdams Opera Koor, het Hoekschewaard Operakoor Euphonia, het Monnickendams Opera Koor, het Rotterdams Opera Koor en Operakoor Dordrecht.

Op zaterdagavond staat er verder een uitvoering van de opera Hänsel und Gretel op het programma. Humperdincks werk wordt uitgevoerd door Operastudio Hojotoho van Wiebke Göetjes, om 20.00 uur in de Westvestkerk.

Het festival wordt afgesloten met een ‘opera-sing-along’ in de Grote Kerk, op zondag om 16.30 uur.

Zie voor meer informatie de website van Opera aan de Schie.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.