Binnenkort

Van Dieren geeft recital rond Diaghilev

Marcel van Dieren geeft samen met pianiste en echtgenote Gabrielka Clout op 18 en 25 september recitals in Breda en Maastricht. Het programma, getiteld L’art pour l’art, draait rond de beroemde balletimpresario Sergej Diaghilev.

Het recital bevat liederen en opera-aria’s van onder andere Debussy, Moessorgsky, Ravel en Stravinsky. De rode draad in de programmering is het leven van de beroemde Russische balletimpresario Sergej Diaghilev. Alle componisten op het affiche hebben voor Diaghilevs Ballets Russes geschreven of hun opera’s zijn door Diaghilev geprogrammeerd.

Onder meer te horen zijn de ‘Chansons de Don Quichote à Dulcinée’ van Maurice Ravel en ‘Trois poèmes de Jean Cocteau’ van Darius Milhaud.

De muziek wordt geïllustreerd met schilderijen en foto’s van kunstenaars die gelieerd zijn aan Diaghilev en de Ballets Russes, zoals Picasso, Cocteau en Gontsjarova.

Bariton Marcel van Dieren neemt de zang voor zijn rekening, zijn echtgenote Gabrielka Clout begeleidt op de piano. Het recital op 18 september vindt plaats in de Waalse Kerk in Breda en begint om 15.30 uur. Het recital op 25 september vindt plaats in de Lutherse Kerk in Maastricht en begint eveneens om 15.30 uur.

Zie voor meer informatie en kaarten de website van L’art pour l’art.

Vorig artikel

Rusalka uit München: hoe ziek kun je zijn?

Volgend artikel

Heerlijke belcantoavond besluit IVC-school

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.