Home » Binnenkort

Komische Menotti in Haags conservatorium

Den Haag15 september 2011 Geen reacties

Vrijdag 23 september voert een kleine cast onder leiding van Hans Schellevis de komische kameropera The Old Maid and the Thief van Gian Carlo Menotti uit in de Kees van Baarenzaal van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De kameropera van Menotti, zijn tweede opera, ging in 1939 in première op NBC Radio en kreeg in 1941 zijn scenische première. Het werkje (ongeveer een uur lang) gaat over een zwerver die de hoofden van een ‘Old Maid’ en haar eigen ‘Maid’ onbewust op hol laat slaan, waarna de dames tot heel wat in staat zijn. Menotti schreef zelf in het libretto: ,,The devil couldn’t do what a woman can – Make a thief out of an honest man”.

Menotti’s werk werd deze zomer tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen opgevoerd. Op vrijdag 23 september volgt een extra voorstelling in het conservatorium van Den Haag.

De regie komt van de hand van Jos Groenier. Hans Schellevis heeft de muzikale leiding in handen en begeleidt op de piano. De rollen worden vertolkt door Ruth Willemse (Miss Todd, de Old Maid), Anna Majchrzak (Laetitia, de maid van Miss Todd), Donij van Doorn (Miss Pinkerton) en Robbert Muusse (Bob, de zwerver).

De uitvoering begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro. Reserveren kan via mezzo-soprano@marionvandenakker.com onder vermelding van ‘Menotti Opera’.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.