Binnenkort

IOP ensceneert Orffs Carmina Burana

Internationale Opera Producties opent zijn seizoen met een geënsceneerde opvoering van Carl Orffs beroemdste werk: Carmina Burana. De 24 liederen worden met decor en ballet aangekleed in een regie van Marianne Berglöf.

Carl Orff (1895-1982).

Carl Orff: voor de meeste mensen is zijn naam onlosmakelijk verbonden met Carmina Burana. En dan vaak alleen nog maar met het eerste, spectaculaire lied van het werk, ‘O Fortuna’. De ‘scenische cantate’ was voor het eerst in 1937 te zien, in het operahuis van Frankfurt. De première was een groot succes.

Carmina Burana is gebaseerd op 24 liederen uit een middeleeuws manuscript, geschreven in de twaalfde en dertiende eeuw. De liederen beschrijven de natuur, de kerk, het vrije leven met drank, gokspelen, seks en liefde.

Internationale Opera Producties (IOP) trapt zijn seizoen af met een tournee met Carmina Burana. Het werk wordt aangevuld met Catulli Carmina, deel twee van de trilogie waar ook Carmina Burana deel van uitmaakt.

De werken van Orff worden geënsceneerd door Marianne Berglöf, met choreografieën van Martin Sommerlatte. Muzikaal wordt de productie ingevuld door koor, ballet en orkest van de Staatsopera Varna en de Staatsopera Rousse, met aanvulling van leden van het koor van de Jeugdopera van Varna. Zij staan allen onder leiding van Nayden Todorov.

De drie solopartijen zijn dubbel bezet door de sopranen Karina Skrzeszewska en Maria Svetkova, de tenoren Georgios Filadelfefs en Valeri Georgiev en de baritons Dieter Goffing en Plamen Dimitrov.

IOP begint zijn tournee op zaterdag 1 oktober in het Martiniplaza in Groningen. Daarna volgen tot en met 16 oktober voorstellingen door heel het land. Zie voor meer informatie de website van Internationale Opera Producties.

Hieronder de trailer:

Vorig artikel

Arrivederci: Grigolo laat van zich horen

Volgend artikel

Rose geeft eenzijdig Engels recital

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.