BinnenkortNieuws

Orkest uit Lviv op tournee met Carmina Burana

Het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ gaan vanaf 11 november op tournee door Nederland met Carmina Burana van Carl Orff. De 130 musici staan onder leiding van Raymond Janssen.

Het International Symphony Orchestra (ISO) maakte in 2017 al eens een volledig uitverkochte Nederlandse tournee met Carmina Burana. De nieuwe tournee is een vervolg daarop en doet onder meer het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam aan.

Carmina Burana is het bekendste werk van Carl Orff. Met name het deel ‘O Fortuna’ is wereldberoemd, ook los van het werk waar het uit komt. Het centrale thema in Orffs compositie, dat gebaseerd is op middeleeuwse teksten, is dat je van elk moment dat geluk brengt moet genieten.

De tournee is een initiatief van de Nederlandse componist, pianist en dirigent Raymond Janssen. Hij is veel actief in Oost-Europa en haalt regelmatig complete symfonieorkesten en koren naar Nederland en andere West-Europese landen.

De tournee begint op 10 november in het World Forum Theater in Den Haag en eindigt op 24 november in het Muziekgebouw Eindhoven. Zie voor alle data de website van Eventim.

Vorig artikel

Engeltjes zingt Vivaldi in Concertgebouw

Volgend artikel

DNO brengt laatste reprise Audi's Walküre

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.