Binnenkort

Margiono geeft liedrecital in Muziekgebouw

De Nederlandse sopraan Charlotte Margiono geeft op dinsdag 13 december een liedrecital in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Ze zingt repertoire van een scala aan componisten, waaronder Brahms, Korngold, Grieg en Sibelius.

Margiono (foto: Alferink Artist Management).

Charlotte Margiono nam begin 2010 afscheid van het operatoneel om zich helemaal te kunnen concentreren op het lied, een door haar zeer geliefd genre. In dat genre is ze op 13 december te horen, als derde concert in de Serie Grote Zangers van de Stichting Grote Zangers en het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Onder begeleiding van pianist Peter Nilsson zingt Margiono een uitgebreid programma, met liedrepertoire van Brahms, Grieg, Sibelius, Korngold, Quilter, Bridge, Head, Reger en Richard Strauss.

,,Hoewel Margiono befaamd is vanwege haar vertolkingen van het Duitse lied, is ze een klasse apart over de hele breedte van het repertoire”, beschrijft het Muziekgebouw.

Het recital wordt voorafgegaan door een voorprogramma van Simone van Lieshout, begeleid door Lenka Ambrožová. De jonge sopraan zingt liederen van Duparc, Debussy, Einarsson, Rangström en Viðar.

Zie voor meer informatie over het recital en de serie de website van de Serie Grote Zangers en van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Filmpjes: José Carreras viert 65e verjaardag

Volgend artikel

Column: Antony Hermus

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Buster
    10 december 2011 at 16:54

    Het goede nieuws is dat Margiono terugkeert naar het opera toneel. Ze gaat hoger liggende mezzo rollen doen, en interessante karakterrollen. In 2014 zingt ze de moeder van Arabella bij de Nederlandse Opera!