Binnenkort

Holland Opera viert kerst met Tsjaikovski

Holland Opera presenteert op tweede kerstdag Zwanenmeer, een voorstelling gebaseerd op het sprookje van Andersen en het ballet van Tsjaikovski. De opera is geschikt voor de hele familie.

Zwanenmeer gaat over zeven zusjes en twee grote zussen, Azalea en Elize. Uit nijd over het feit dat Elize naar het bal van de koning mag en zij niet, verandert Azalea haar zeven zusjes in zwaantjes. Als Elize dat bij thuiskomst ontdekt, gaat ze wanhopig op zoek naar haar zusjes.

De productie is van tekst voorzien door Simon van der Geest, auteur van onder meer Dissus, een boek waar hij een gouden griffel voor ontving. De muziek is uiteraard van Tsjaikovski en wordt uitgevoerd door een klein ensemble met klarinet, viool en cello.

Ekaterina Levental vertolkt Azalea en Nicole Fiselier zingt de rol van Elize. Wiebe Pier Cnossen is de koning. Ook zijn jonge danseresjes van Scholen in de Kunst te zien.

De regie komt van Joke Hoolboom en Niek Idelenburg heeft arrangementen van Tsjaikovski’s muziek gemaakt.

De kerstvoorstelling wordt vanaf tweede kerstdag tot en met 7 januari opgevoerd in het operahuis van Holland Opera, de Veerensmederij in Amersfoort.

Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Vorig artikel

Grote Zangers: Charlotte Margiono stáát er

Volgend artikel

Zingen bij De Nederlandse Opera vervolgd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.