BinnenkortNieuws

BravaNL programmeert Wagner Weekend

Aanstaand weekend is Wagner Weekend bij BravaNL. De cultuurzender heeft van vrijdag tot en met zondag drie recente Bayreuth-producties van de Duitse componist geprogrammeerd: Tristan und Isolde, Die Meistersinger von Nürnberg en Die Walküre.

Op vrijdag is om 19.35 uur een Bayreuth-productie van Tristan und Isolde te zien, geregisseerd door Christoph Marthaler en gedirigeerd door Peter Schneider. De titelrollen worden vertolkt door Robert Dean Smith en Iréne Theorin. De opname komt uit 2009.

Op zaterdag is om 18.00 een productie van Die Meistersinger von Nürnberg te zien, eveneens afkomstig van de Bayreuther Festspiele. Sebastian Weigle dirigeert en de cast bestaat uit onder andere Franz Hawlata, Michael Volle, Klaus Florian Vogt en Michaela Kaune.

Op zondag om 19.50 uur wordt het Wagner Weekend afgesloten met Die Walküre, een Bayreuth-productie van Tankred Dorst, geleid door de beroemde dirigent Christian Thielemann. De belangrijkste rollen worden vertolkt door Johan Botha, Kwangchul Youn, Albert Dohmen, Edith Haller en Linda Watson.

Zie voor meer informatie de website van BravaNL.

Vorig artikel

Noriega volgt Hein Mulders op bij DNO

Volgend artikel

Place de l’Opera viert derde verjaardag

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. joseph
    13 januari 2012 at 11:00

    Het wordt dus een zwaar weekend.