Home » Nieuws

Place de l’Opera viert derde verjaardag

Amersfoort10 januari 2012 5 reacties

Place de l’Opera is vandaag drie jaar geworden. De redactie kan wederom verhalen van een succesvolle jaargang. Statistisch is ons webmagazine met 30 procent gegroeid en ook inhoudelijk konden we weer uitdijen. Hoofdredacteur Jordi Kooiman blikt terug en vooruit.

Beste lezers,

Afgelopen jaargang bezocht u samen bijna 430.000 pagina’s op operamagazine.nl. Als hoofdredacteur wil ik u allen hartelijk danken voor die interesse. Groeiende interesse, moet ik zeggen, want het aantal bezoeken is vergeleken met de vorige jaargang met 30 procent gestegen.

Behalve het aantal bezoeken groeide ook uw betrokkenheid. Meer reacties, meer discussies en meer tips en aanvullingen. Ook daar wil ik u hartelijk voor danken!

700 artikelen

In ons derde levensjaar produceerden wij voor u ruim 700 artikelen. Nieuws uit binnen- en buitenland, aankondigingen van nagenoeg alles wat er aan opera te zien was, achtergronden bij producties, interviews met zangers, dirigenten en regisseurs en uiteraard vele recensies.

Met vier redacteuren en een flinke groep meewerkenden volgden we het operaleven in Nederland op de voet, terwijl onze vier correspondenten ons op de hoogte hielden van interessant werk in belangrijke operasteden als Berlijn, Zürich, Wenen, Los Angeles en San Francisco. Daarnaast gaven drie Nederlandse opera-artiesten vermakelijke kijkjes achter de schermen in hun columns.

Mijn belofte om het aantal interviews op te schroeven werd bewaarheid met onder meer de nieuwe Serie Muzen, waarin diverse Nederlandse artiesten geportretteerd werden, en gesprekken met bekendheden als Gerald Finley, William Matteuzzi, Thomas Hampson en Ed Spanjaard.

Krenten in de pap waren onder meer een uitgebreide Domingo-discografie, buitenlandreportages over Londen, Lyon, Palermo, Düsseldorf, Antwerpen en Luik en uiteraard onze Top Tien aan het einde van 2011.

Ambitie

Ik hoop van harte dat al deze schrijverij u heeft kunnen behagen en bruis van de ambitie om u in onze vierde jaargang te voorzien én te verrassen met nieuwe artikelen.

We blijven het operaleven in binnen- en buitenland op de voet volgen en willen daarbij onze tentakels verder uitspreiden. Zo wordt er momenteel gezocht naar correspondenten in België, Londen en New York.

Aan de belofte van meer interviews wil ik ook dit jaar vasthouden, zodat u rond uw operabezoek meer kan lezen dan cast-sheets en speellijsten.

Het opiniegehalte van de website wil ik verbreden met een wekelijks hoofdredactioneel commentaar. Die kunt u iedere maandag online verwachten, te beginnen op maandag 16 januari.

Verder gaan we deze jaargang enkele nieuwe rubrieken voor u ontwikkelen en zullen we de website ook qua uiterlijk blijven verfrissen.

Samen met de gehele redactie hoop ik dat u in dit nieuwe jaar volop aan uw trekken zal komen op operamagazine.nl. En blijft u vooral reageren en adviseren. We zijn niet voor niets een place de l’opera!

door

5 reacties »

 • jantien buisman zei:

  hartelijk dank, ik lees het blad met veel plezier!

 • matthijsen willy zei:

  proficiat met Place de l’opera
  ik lees deze rubriek bijna dagelijks ,met veel genoegen
  bedankt Matthijssen Willy

 • Kersten zei:

  Van harte proficiat uw met derde verjaardag, dat er nog vele mogen
  volgen!
  Place de l`Opera is mijn meest bezochte website sinds ik internet heb(twee jaar pas).

  Veel succes toegewenst, ook met de nieuwe ontwikkelingen, en m`n
  hartelijke groeten.

 • chris horsmeier zei:

  Ja wil U ook feliciteren.
  Schitterend altijd om telezen geniet er elke ochtend van ,het eerste waar ik naar kijk.
  Vind de repertages altijd erg interessant en eigenlijk alles.
  Hoop dat ik er nog heel lang van mag genieten.
  SUCCES

 • Shmulik Lipniski zei:

  Gefeliciteerd en nog vele jaren. Mooie artikelen, prikkelende discussies en boordevol informatie.
  Ga zo door !

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.