Home » Binnenkort

Reisopera brengt tweede reprise van Traviata

Enschede17 januari 2012 Geen reacties

De Nationale Reisopera herneemt vanaf zaterdag 21 januari voor de tweede maal zijn productie van La traviata. De klassieker van Giuseppe Verdi is geregisseerd door Monique Wagemakers. Robbert van Steijn dirigeert.

De Traviata die Monique Wagemakers voor de Reisopera maakte, was voor het eerst in 2003 te zien. In 2008 hernam het gezelschap de productie en nu is de hit uit het repertoire weer terug. Wagemakers geeft de opera een ‘eigentijdse, verfijnde draai’, aldus het gezelschap.

La traviata gaat over de courtisane Violetta Valéry. Ze weet dat ze niet lang meer te leven heeft, maar wordt verliefd op Alfredo Germont en hoopt dat hij haar toch nog gelukkig kan maken. Vader Germont dwarsboomt dat plan, maar komt later tot berouw en brengt het stel weer samen, net voordat Violetta overlijdt.

Net als in 2003 vertolkt tenor Peter Auty de rol van Alfredo. Zijn vader Giorgio Germont wordt gezongen door Roland Wood, die recent bij de Reisopera te gast was als Renato in Un ballo in maschera.

Petya Ivanova maakt haar debuut bij het gezelschap als Violetta. Net als Auty en Wood zal ze in mei en juni ook in een hoofdrol te zien zijn in Lucia di Lammermoor. Verder is rijzende ster Karin Strobos te zien als Flora.

La traviata wordt muzikaal vormgegeven door het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Robbert van Steijn.

De reprise gaat zaterdag 21 januari in Enschede in première. Daarna volgt een tournee langs twaalf theaters in het land. Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.