Binnenkort

Club Opera toert met The Reclining Woman

Club Opera gaat in januari en februari op tournee met The Reclining Woman, een productie van Muziektheater De Helling. De voorstelling is een poëtische ode aan de vrouw, gemaakt door Astrid Kruisselbrink en PéPé Grégoire.

Kruisselbrink liet zich voor The Reclining Woman inspireren door beeldhouwwerken van Henry Moore en creëerde zo een ‘delicate kameropera’, aldus Club Opera. In haar werk worden alle facetten van het vrouwenlichaam bezongen, aan de hand van teksten van onder andere Federico Garcia Lorca, Dylan Thomas en Paul Verlaine.

De kameropera wordt geënsceneerd door de bekende beeldhouwer PéPé Grégoire. Hij heeft diverse sculpturen gemaakt als decor. De muziek wordt uitgevoerd door de drie zangeressen Gerrie de Vries, Bauwien van der Meer en Marijje van Stralen en het ensemble Nieuw Amsterdams Peil.

The Reclining Woman ging vorig jaar tijdens het Festival Voi-Z in Zwolle in première, maar doet nu dus in de tournee van Club Opera ook andere steden aan. Club Opera is een initiatief van drie productiehuizen die hedendaagse muziektheater- en kameroperaproducties in de etalage zetten.

De ontmoeting tussen makers en publiek staat centraal bij de voorstelling. Daarom is er na iedere uitvoering gelegenheid om na te borrelen met de componist, de vormgever en de musici.

De tournee begint donderdag 19 januari in Korzo in Den Haag. Daarna zijn er nog acht voorstelling. Zie voor meer informatie de website van Club Opera.

Vorig artikel

Reisopera brengt tweede reprise van Traviata

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Meng, mix en plagieer

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.