Binnenkort

Vrouwenmuziekmarathon in Concertgebouw

Op Internationale Vrouwendag, donderdag 8 maart, is de Kleine Zaal van het Concertgebouw toneel van een Vrouwenmuziekmarathon. Vier zangeressen voeren liederen van uitsluitend vrouwelijke componisten op, begeleid door initiatiefneemster Reinild Mees.

De solisten (foto: Janica Draisma).

De Vrouwenmuziekmarathon is bedacht door Reinild Mees, pianiste en artistiek leider van de Stichting 20ste-eeuwse Lied. Ze slaat op 8 maart de handen ineen met de sopranen Roberta Alexander en Irene Maessen en de mezzosopranen Tania Kross en Karin Strobos om Internationale Vrouwendag te vieren.

Op het programma staan liederen van vrouwelijke componisten als Hildegard von Bingen, Clara Schumann, Alma Mahler, Lili Boulanger en Catharina van Rennes. Ook spirituals van zwarte Amerikaanse componistes ontbreken niet.

De avond is in samenwerking met de Stichting Kamermuziek Amsterdam georganiseerd en duurt van 19.00 tot 22.30 uur. De presentatie is in handen van Maartje van Weegen. Na afloop is er een informele ‘meet & greet’ met de solisten.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Opera in de media: week 10

Volgend artikel

De 1001 kleuren hoog van Schwanewilms

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.