Binnenkort

Gaffigan leidt Berlioz’ Roméo et Juliette

De Vrijdag van Vredenburg brengt op 23 maart Roméo et Juliette, een dramatische symfonie met koor van Hector Berlioz. Op de bok staat James Gaffigan, in de cast zingt onder andere de Nederlandse bariton Thomas Oliemans.

Geïnspireerd door Shakespeares Romeo en Julia en in vlam gezet door zijn liefde voor de actrice Harriet Smithson, één van de hoofdrolspelers in het beroemde toneelstuk, begon Hector Berlioz in 1827 te werken aan Roméo et Juliette, een ‘symphonie dramatique avec choeurs’.

Het werd, aldus de Vrijdag van Vredenburg, ,,één van de meest romantische werken pur sang. Maar nergens larmoyant of plat, daarvoor had Berlioz te veel talent. Sterker, de partituur bruist van rusteloze vitaliteit, zo typisch voor Berlioz.”

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroep koor voeren de symfonie vrijdag 23 maart in Vredenburg op. Orkest en koor staan onder leiding van James Gaffigan, een Amerikaans dirigent die sinds de zomer van 2011 vaste gast-dirigent bij het orkest is.

De drie solorollen worden vertolkt door sopraan Géraldine Chauvet, tenor Andrew Staples en bariton Thomas Oliemans. Oliemans gaf kort geleden nog een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

De uitvoering begint om 20.15 uur en vindt plaats in Vredenburg Leidsche Rijn. Zie voor meer informatie de website van De Vrijdag van Vredenburg.

Vorig artikel

Stenz geeft L’Upupa voortreffelijke première

Volgend artikel

Gijs de Lange ensceneert Figaro bij Reisopera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.