Binnenkort

Anna Netrebko zingt Manon in bioscopen

Superster Anna Netrebko zingt zaterdag 7 april Manon in een wereldwijde bioscoopuitzending van Massenets gelijknamige opera. De regie is in handen van Laurent Pelly, Fabio Luisi staat op de bok.

Netrebko in Manon (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

De productie van de Franse regisseur Pelly was eerder al in het Royal Opera House in Londen te zien (lees de recensie) en doet nu de Metropolitan Opera in New York aan. Net als in de Britse hoofdstad vertolkt de Russische sopraan Anna Netrebko de titelrol.

Netrebko krijgt gezelschap van Piotr Beczala als Des Grieux, Paulo Szot als Lescaut en David Pittsinger als Comte des Grieux. Op de bok staat Fabio Luisi, de Italiaanse maestro die veel werk van muzikaal directeur James Levine heeft overgenomen.

Manon is één van de populairste opera’s van Jules Massenet, een Franse componist die verder opera’s als Werther, Thaïs, Cendrillon en Don Quichotte schreef. De liefde tussen de jonge, naïeve Manon en de jonge edelman Des Grieux staat centraal in het verhaal. Bekende aria’s uit de opera zijn onder meer ‘Adieu, notre petite table’ en ‘Ah, fuyez douce image’.

De New Yorkse productie wordt wereldwijd uitgezonden in bioscopen. In Nederland doen onder meer diverse vestigingen van Pathé, CineMec in Ede en Foroxity Limburg mee.

Zie voor meer informatie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Britse arts strijdt tegen te dikke zangers

Volgend artikel

Discografie: Il turco in Italia

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.