Binnenkort

Petris ensceneert Il barbiere di Siviglia

Internationale Opera Producties gaat vanaf woensdag 18 april op tournee met Il barbiere di Siviglia, de populaire opera van Rossini. Antonio Petris verzorgt de enscenering en Stefano Seghedoni staat op de bok.

(Beeld: www.operaproducties.nl)

Rossini’s Barbier van Sevilla ging in 1816 in première. Het was geen succes, maar al snel daarna begon de komedie toch aan een opmars en inmiddels is het één van de geliefdste opera’s van de Italiaanse belcanto-componist.

Internationale Opera Producties (IOP) brengt het werk in een nieuwe enscenering van Antonio Petris. ,,Figaro is hier niet alleen een barbier en lost de geldproblemen van Almaviva op, maar hij heeft ook een antwoord op de sluwe handelswijze van Rosina”, schrijft IOP.

Voor de productie werkt IOP samen met de Staatsopera van Varna uit Bulgarija, dat koor, orkest en ballet levert. De muzikale leiding is in handen van Stefano Seghedoni en de hoofdrollen worden bezet door onder andere Giulio Boschetti, Andrea Cortese, Riccardo Gatto, Adriano Gentili, Francesca Bruni en Sonia Peruzzo.

De tournee van Il barbiere di Siviglia gaat van start in het theater DeLaMar in Amsterdam op woensdag 18 april en is daarna tot en met 14 mei in vele theaters in Nederland en België te zien.

Zie voor meer informatie de website van Internationale Opera Producties.

Vorig artikel

La Traviata beëindigt Met-seizoen in mineur

Volgend artikel

Podcast: Open Dag Muziektheater

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.