Binnenkort

De Dood van Poppaea op tournee

Club Opera toert vanaf zaterdag 21 april langs tien theaters met De Dood van Poppaea, een productie van Huba de Graaff en Erik-Ward Geerlings. In het werk wordt keizer Nero neergezet als een hedendaagse populist.

Scène uit De Dood van Popaea (foto: www.clubopera.nl).

Club Opera is een serie van drie Nederlandse productiehuizen, die de nieuwste muziektheater- en kameroperaproducties in de etalage willen zetten. In april en mei is het de beurt aan De Dood van Poppaea.

Acteur/zanger Jan Elbertse kruipt in de huid van keizer Nero en gaat de strijd aan met de jonge sopraan Caroline Cartens als Poppaea. Nero heeft moeite onderscheid te maken tussen zijn publieke bestaan en zijn privé-emoties, maar zijn vrouw daagt hem daar wel toe uit. Het leidt tot een machtsstrijd tussen de twee.

Het drama tussen de twee wordt van commentaar voorzien door geprojecteerde zingende monden. De compositie van Huba de Graaff wordt grotendeels tot klinken gebracht met een opname van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Verder zijn er videoprojecties van Bart Visser. Librettist Erik-Ward Geerlings neemt ook de regie voor zijn rekening.

De tournee met De Dood van Popaea begint op 21 april in het Ostadetheater in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van Club Opera.

Vorig artikel

Serero geeft visitekaartje af in Amsterdam

Volgend artikel

Geloof centraal in seizoen Vlaamse Opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.