Binnenkort

Leiferkus sluit seizoen Grote Zangers af

Bariton Sergej Leiferkus sluit op zaterdag 28 april het seizoen van de Serie Grote Zangers af met een recital in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Hij zingt liederen van Moessorgski, Borodin en Rachmaninov, begeleid door Semjon Skigin.

Sergej Leiferkus.

Het is met name in het repertoire van de door hem zo geliefde Russische componisten dat Sergej Leiferkus een indrukwekkende vertolker is, aldus het Muziekgebouw. In zijn recital in het Amsterdamse concerthuis staat dat repertoire dan ook op het programma van de bariton, die inmiddels al ruim veertig jaar liedervaring heeft.

Leiferkus zingt drie liederen van Modest Moessorgski, een kwartet liederen van Alexander Borodin, acht liederen van Rachmaninov en een cavatina uit Rachmaninovs opera Aleko.

De bariton wordt begeleid door de Russische pianist Semjon Skigin, die eveneens al decennia lang in de muziekwereld actief is. Hij begeleidde vele grote zangers, waaronder Peter Schreier, Olga Borodina en Cheryl Studer.

Het recital van de twee Russen wordt voorafgegaan door een voorprogramma om 19.30 uur. Het recital zelf begint om 20.15 uur.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ en die van de Serie Grote Zangers.

Vorig artikel

Kremer in ziekenhuis na repetitieongeluk

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Lege stoelen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.