Binnenkort

Opera West voert tweemaal Rusalka op

Opera West en het Nieuw Philharmonisch Orkest voeren op zondag 27 en maandag 28 mei de opera Rusalka uit in Amsterdam-West. Met dank aan het stadsdeel zijn de voorstellingen gratis te bezoeken.

Opera West (het voormalige Westerpark-concert) is een ‘cadeautje’ van Stadsdeel West. Al bijna twintig jaar biedt het stadsdeel op deze wijze gratis opera aan zijn bewoners aan. Dwars tegen de bezuinigingen in breidt het stadsdeel het evenement dit jaar zelfs uit naar twee voorstellingen.

Op het programma staat Dvoráks opera Rusalka, in het Duits gezongen. Zangeres Wiebke Göetjes, die voor de zevende keer de leiding in handen heeft, heeft een cast samengesteld van ervaren zangers en jonge talenten. Op het affiche staan onder andere Nanco de Vries, Michelle Mallanger, Mark Omvlee, Sandra van Vliet en Diane Johnston.

De zangers staan onder begeleiding van het Nieuw Philharmonisch Orkest uit Groningen, dat geleid wordt door Opera Zuid-dirigent Tjalling Wijnstra. Verder werkt een projectkoor met Amsterdammers uit de buurt mee aan de voorstellingen.

Op zondag 27 mei wordt Rusalka om 20.30 uur bij de speelvijver in het Westerpark opgevoerd. Op maandag 28 mei is er om 14.00 uur een voorstelling bij de vijver in het Erasmuspark.

De redactie van Place de l’Opera heeft de discussie die onder dit bericht ontstond in zijn geheel verwijderd. Bij het reactievak wordt opgeroepen om aardig te zijn voor elkaar, het taalgebruik netjes te houden en bij het onderwerp te blijven. Daar passen hatelijke opmerkingen niet bij. Evenmin als uit de lucht gegrepen verdachtmakingen.

Vorig artikel

Opera in de media: week 22

Volgend artikel

Operadagen Rotterdam 2012 – Dag 1

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.