Binnenkort

400 jaar Turkije-Nederland in concert

Nederland en Turkije vieren binnenkort dat ze 400 jaar lang diplomatieke betrekkingen hebben. Bariton Sinan Vural en mezzosopraan Merel Huizinga hebben een concert rond de gebeurtenis opgezet, ‘Tulpen uit Istanbul’, gratis te bezoeken op 23 juni in Amsterdam.

Vural en Huizinga namen zelf het initiatief voor het concert, dat verder geproduceerd wordt vanuit Huizinga’s Stichting Philomela. Op het programma staan Turkse en westerse klassieke muziek.

Huizinga en Vural werken voor het concert samen met het multiculturele buurtkoor ‘Bos en Lommer Voices’ onder leiding van Titia Bloemhof. Een Turks muzikantentrio verzorgt de ‘muzikale omlijsting’ van het concert.

‘Tulpen uit Istanbul’ wordt op 23 juni om 20.00 uur gratis opgevoerd in Podium Mozaïek in Amsterdam. Kaarten reserveren kan via stichting@philomela.nl. Zie voor meer informatie de website van Stichting Philomela.

Vorig artikel

Gezocht: Bevlogen recensenten!

Volgend artikel

Opera in de media: week 25

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.