Nieuws

Gezocht: Bevlogen recensenten!

Place de l’Opera wil met ingang van het volgende seizoen meer recensenten gaan inzetten. Hebt u een bovengemiddelde operakennis, bent u goed op de hoogte van het operaleven in Nederland en beschikt u over een vaardige pen, meldt u dan nu aan!

Place de l’Opera is het enige journalistieke operamedium in Nederland. Het webmagazine bericht dagelijks over het operaleven in binnen- en buitenland. Een groot bestanddeel van het magazine is de verslaggeving van nagenoeg alle operaproducties in Nederland.

Om de diversiteit in de besprekingen van voorstellingen te vergroten, wil Place de l’Opera zijn ‘arsenaal’ van critici graag uitbreiden.

Van recensenten wordt het volgende verwacht:

 • U hebt passie voor opera.
 • U beschikt over een bovengemiddelde operakennis en weet wat er in Nederland op operagebied speelt.
 • U beschikt over een vaardige en bondige pen.
 • U zit niet vastgeroest in uw opvattingen over opera, maar kan fris en eerlijk over voorstellingen schrijven.

Een opleiding in de muziek of musicologie is niet vereist. Aanmelding staat in principe open voor iedereen.

Place de l’Opera biedt recensenten het volgende:

 • Perskaarten voor voorstellingen.
 • Actieve betrokkenheid bij de ontwikkeling van het webmagazine en eventueel een geprint magazine in de toekomst.
 • Gedegen feedback op recensies.

Afhankelijk van de ontwikkeling van het webmagazine zal Place de l’Opera in de toekomst mogelijk overgaan tot het geven van vergoedingen voor artikelen.

Hebt u interesse deel uit te gaan maken van de redactie van Place de l’Opera? Stuur dan een email met uw cv en motivatie naar redactie@operamagazine.nl. Voeg ook enkele schrijfsels van uw hand toe (hoeft niet per se operagerelateerd te zijn).

Vorig artikel

Kracht brengt 'rockopera buffa' op Parade

Volgend artikel

400 jaar Turkije-Nederland in concert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. lalala
  14 juni 2012 at 21:21

  fris en eerlijk recenseren dus, en als je dat niet doet, dan ga ik bij elke opera achter je zitten, met snoeppapiertjes frommelen, hijgend me verslikken in pepermuntjes en meeneurieën met de klassiekers – muwahahaha….

 2. 15 juni 2012 at 10:37

  Beste lalala,

  Uw reactie werd door het systeem als spam aangezien en verdween daarom van de website. Onze excuses daarvoor. De reactie is inmiddels weer teruggeplaatst.

 3. lalalaa
  21 juni 2012 at 08:47

  dat vind ik lief! lalala is er tenslotte om de nodige humor in het operagedoe te gooien (check het artikel ‘hoezo arrogant’)

  groetjes!