Binnenkort

Muziektheater over mythische vrouwen

Met muziek, dans en zang vertellen vijf musici in augustus de verhalen van mythische vrouwen, in de NJO Muziekzomer-voorstelling La Llorona. De productie combineert klassieke muziek en volksmuziek en wordt geregisseerd door Miranda Lakerveld.

Promotiefoto van La Llorona (foto: www.muziekzomer.nl).

De voorstelling was een idee van violiste Emmy Storms, dit jaar ‘young artist in residence’ van de NJO Muziekzomer. Ze wilde graag een programma brengen waarin klassieke muziek en volksmuziek gecombineerd werden.

Dat werd de muziektheatervoorstelling La Llorona. De NJO Muziekzomer licht toe: ,,Lorelei zingt op een rots in Duitsland aan de Rijn, La Llorona huilt terwijl ze de Argentijnse tango danst, The Morrigan woont in Ierland, de Russische Rusalka danst aan de oevers van de rivieren, Medea in het oude Griekenland zweert op wraak en bij de Maya’s vindt ze als Xtabay eindelijk rust.”

La Llorona wordt uitgevoerd door Storms, gitarist Pedro Diaz Acosta, sopraan Elnara Shafigullina en danser Pim Veulings. Er zijn voorstellingen op 8, 9 en 11 augustus. Zie voor meer informatie de website van de NJO Muziekzomer.

Vorig artikel

NJO brengt operaversie Death Knocks

Volgend artikel

Opera in de media: week 31

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.