BinnenkortNieuws

Operastudio’s spelen Monteverdi en Mozart

Opera Studio Nederland presenteert deze week in samenwerking met de University of Western Ontario en de Accademia Europea Dell’Opera twee opera’s: Il ritorno d’Ulisse in Patria van Monteverdi en Die Zauberflöte van Mozart. De voorstellingen zijn gratis te bezoeken.

Regisseur Timothy Nelson, tevens artistiek directeur van Opera Studio Nederland (foto: www.timothynelson.info).

De groep operatalenten uit Nederland, Canada en Italië volgen deze zomer een cursus in Nederland. De twee operaopvoeringen vormen de afsluiting van de cursus.

Opera Studio Nederland-directeur Timothy Nelson voert de regie. Het Nederlandse Barokensemble ’t Kabinet begeleidt de opera’s, onder leiding van Gary Thor Wedow (Monteverdi) en Simone Luti (Mozart).

Il ritorno d’Ulisse in Patria – het ‘epische laatste werk van Monteverdi’, aldus de Studio – wordt uitgevoerd op donderdag 23 en zaterdag 25 augustus in De Doelenzaal in Amsterdam. Die Zauberflöte is op vrijdag 24 augustus te zien, eveneens in De Doelenzaal.

De toegang voor de voorstellingen is gratis. Zie voor meer informatie de website van Opera Studio Nederland.

Vorig artikel

Puccini passionel biedt toegankelijke opera

Volgend artikel

Trailers: Nieuwe operatitels Arthaus Musik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.